Over Mij

Ik ben Bashel de Vries, freelance sounddesigner, gevestigd in het centrum van Utrecht. Ik ontwerp geluid voor film en animatie. In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met een Bachelor of Arts. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse opdrachtgevers. Op deze website is mijn sounddesign portfolio te beluisteren.

Wat is sounddesign?

Een film komt pas echt tot leven met goed geluid. Een sound designer is hier verantwoordelijk voor. Net zoals de ‘art direction’ bepaald hoe een film eruit komt te zien bepaalt de sound designer welke sfeer het geluid van een film zal krijgen. Behalve de muziek, die door een componist wordt geschreven, gaat elk ander geluid door zijn handen. Alles wat je hoort, hoor je met een reden en staat in dienst van het verhaal. Zo kunnen er in een film duizenden, handgemaakte, geluidseffecten zitten die achteraf zijn toegevoegd. Samen vormen ze het geluidsontwerp van de film. Sound Design kan subtiel maar ook overheersend zijn, het hangt maar net af van de boodschap die verteld moet worden. 1 ding is zeker; zonder goed sound design komt de boodschap een stuk minder krachtig over.

Met wat kan ik je van dienst zijn?

– Sounddesign / Geluidsontwerp
– Audionabewerking / geluidsmixage
– Voice-over opname / editing
– Foley opname / editing
– Mixage voor Radio en TV volgens EBU-norm R128

Prijzen & Nominaties

– In 2011 is de film ‘Tussenstop‘ waarvoor ik het sounddesign gemaakt heb genomineerd voor o.a. het ‘Beste Sounddesign’ op het Eindhovens filmfestival.

– In 2012 won ik samen met vj-collectief WERC de 1e prijs op het Septembeam festival in Olomouc (Tjechië).