Tussenstop (2011)

Tussenstop gaat over een man, John, die tijdens een nachtelijke autorit een bezoek brengt aan een toiletgebouw op een parkeerterrein langs een snelweg. Wanneer hij het gebouw binnenloopt, hoort hij hoe op de damestoiletten een man een vrouw mishandelt. John worstelt met de gedachte om in te grijpen, terwijl de ruzie tussen de man en de vrouw steeds meer uit de hand begint te lopen.

 

 

Tussenstop is een korte non-profit film die gemaakt is door een groep beginnende filmmakers. Het is een thriller, gebaseerd op het korte verhaal Rest Stop van Stephen King en de Nederlandse vertaling van dit verhaal door Hugo Kuipers. Het verhaal is voor de film herschreven naar een Nederlandse setting.

De film is een zogeheten Dollar Baby, een verfilming waarbij de rechten zijn gekocht voor het symbolische bedrag van 1 Dollar. Dit is een bekend initiatief van Stephen King, waarmee hij beginnende filmmakers de kans biedt om zijn korte verhalen te verfilmen.

In 2011 was de film te zien op het Nederlands Film Festival, het Leids Film Festival, het Eindhovens Film Festival en het Dollar Baby Film Festival. Winnaar van de Courts du Polar Award 2012 tijdens het Courts du Polar 2012 in Frankrijk.

 

Taken
ADR opnames,  Sounddesign, Mixage.

Credits
Regisseur: Jan van Gorkum
Camera: Koen van den Bogaart
Muziek: Arjan de Wit
Productiejaar: 2011
Lengte: 16 minuten

Bijzonderheden
Genomineerd voor Beste Sounddesign op het EFF !

Overige info
Website: www.tussenstop-defilm.nl

Trailer:

Regisseur: Jan van Gorkum